T'interessa

Organismes

No em toques els versos!

No em toques els versos!

No em toques els versos! - 

 

A la poesia s’entra per seducció, no per imposició. Sens dubte, és el gènere que al llarg del temps ha estat més maltractat a l’aula, on sovint s’han aplicat exàmens de geometria aplicats al text poètic. Els lectors de poesia es conquereixen, com els amics. Perquè a la llarga, el poètic és el gènere més fidel: una vegada hi entres, ja no ixes mai.

 

Actualment la nostra literatura compta amb un exèrcit de poetes de diversos estils, escoles, llengües i tendències. Ens trobem en un moment de plenitud on conviuen simultàniament tres generacions de poetes consolidats. I amb el projecte No em toques els versos! volem engrescar alumnat i docents oferint-los eines atractives perquè el gènere poètic entre a l’aula amb força, d’una forma lúdica i que els nostres futurs lectors facen del vers una arma de construcció massiva.

 

Amb aquesta proposta volem acostar l’alumnat de 4t. d’ESO als textos poètics de primera mà, comptant amb la presència dels propis poetes en una sessió en la que els poetes convidats i l’alumnat gaudiran no només d’una lectura dels textos, sinó que interactuaran amb ells, coneixent el procés d’escriptura i oferint-los instruments que afavoresquen la lectura.

 

D’aquesta manera, els poetes que formen part del projecte realitzaran una sessió en la ciutat que ho sol·licite. Un total de trenta poetes de València, Alacant i Castelló s’han unit a aquesta proposta, que conté, entre els seus objectius, donar a conèixer els poetes dels diversos territoris, fugint de la centralització i amb la voluntat que els poetes participen, en la mesura del possible, en actes en diferents províncies de la que provenen, així com també acostar els més joves al gènere d’una forma lúdica i atractiva, no només per donar a conèixer l’obra pròpia de l’autor convidat, sinó que alhora coneguen la realitat del que s’està escrivint en aquests moments.

 

Poetes que participen en el projecte:

 

Gràcia Jiménez (Sant Vicent del Raspeig, 1957) i Victòria Cremades (Novelda, 1966)

Francesc Pastor Verdú (Mutxamel, 1962) i Noèlia Díaz-Vicedo (Agost, 1977)

Tomàs Llopis (Beniarbeig, 1954) i Juanjo Castelló (Muro d’Alcoi, 1952)

Vicent Berenguer (Banyeres de Mariola, 1955) i Joaquim Cano (La Nucia, 1995)

Ismael Sempere (Alfafara, 1995) i Vicent Botella (Gata de Gorgos, 1985)

Maria Josep Escrivà (Grau de Gandia, 1968) i Maria Rosa Sabater (Beniopa, 1961)

Ramon Guillem (Catarroja, 1959) i Mercè Claramunt (Puçol, 1964)

Josep Piera (Beniopa, 1947) i Joan Deusa (Gandia, 1993)

Mari Carmen Sáez (Millars, 1958) i Josep Ballester (Alzira, 1961)

Jaume Pérez Montaner (L’Alfàs del Pi, 1938 ) i Isabel Robles (València, 1948)

Marisol González (Nules, 1962) i Susanna Lliberós (Vila-Real, 1973)

Bibiana Collado (Borriana, 1985) i Lluïsa Lladó (Castelló de la Plana, 1971)

Manel Pitarch (Vila-Real, 1966) i Josep Porcar (Castelló de la Plana, 1973)

Aina G. Carbó (Castelló de la Plana, 1993) i Josep Lluís Abad (La Vall d’Uixó, 1959)

Pasqual Mas (Almassora, 1961) i Vicent Almela (La Vall d’Uixó, 1981)

 

Com es pot fer la sol·licitud?

Es pot fer la sol·licitud del 21 al 30 de març de 2023 des de les biblioteques de qualsevol població a través del formulari.

Les sessions tindran lloc entre els mesos d’abril, maig i juny. Una vegada feta la petició de sol·licitud dels poetes, s’acordarà el dia que siga més adient tant per als sol·licitats com per als poetes participants

En cada sessió participaran conjuntament dos poetes i les despeses seran assumides per la Direcció General de Cultura i Patrimoni.

El públic destinatari és, en la mesura del possible, alumnat de 4t d’ESO.

 

Formulari

 

 

Cursos i jornades anteriors>>