T'interessa

Organismes

Portals

NOVETATS

Guies per a avançar cap a un esport més inclusiu i més igualitari

Guies per a avançar cap a un esport més inclusiu i més igualitari

Us presentem aquests dos instruments amb els quals avancem cap a un esport més igualitari, just i inclusiu.

En primer lloc, la Guia per al disseny de Plans d'Igualtat en Clubs i Federacions esportives, elaborada per la Càtedra dona i Esport, òrgan de col·laboració entre la Direcció general d'Esport de la Generalitat Valenciana i la Universitat de València. La Guia està dirigida als Clubs i Federacions de la Comunitat Valenciana amb l'objectiu de donar-los les pautes necessàries per al disseny de Plans d'igualtat, incorporant la perspectiva de gènere a través d'eines que ajuden a identificar i corregir les situacions que en l'actualitat continuen influint de manera negativa en la participació de les dones en l'àmbit esportiu. L'estructura i els continguts d'aquesta guia ajudaran a aconseguir la finalitat indicada.

ENLLAÇ a la Guia

En segon lloc, la Guia Esport, inclusió i diversitat LGTBI, elaborada per la Facultat de Ciències de l'Educació Física i l'Esport en col·laboració amb la Direcció General d'Esport de la Generalitat Valenciana. Aquesta guia ofereix una sèrie de recursos i orientacions per a la inclusió de persones lesbianes, gais, trans, bisexuals i intersexuals (LGTBI) en l'esport. Va dirigida tant al personal tècnic esportiu com a persones entrenadores, jutgesses i dedicades a l'arbitratge de diversos esports, així com al personal de les federacions, clubs, entitats esportives i promotores d'activitat física, i al públic en general.


 

Guia "esport, inclusió i diversitat LGTBI" - Juny 2023

Guide "sport, inclusion and LGTBI diversity" - June 2023

Estudi preliminar sobre dones directives i professionals en l'esport federat espanyol

Estudi preliminar sobre dones directives i professionals en l'esport federat espanyol


 

Us deixem per al vostre interés l'"Estudi preliminar sobre dones directives i professionals en l'esport federat espanyol" confeccionat per l'Associació de l'Esport espanyol (ADESP).

Consultar estudi açí

 

Curs | En línia

Curs | En línia

DONA I ESPORT - PER QUÈ CONTINUAR PARLANT DE DESIGUALTATS ESPORTIVES DE LES DONES?

Data de celebració: Del 25 de maig al 3 de juny de 2022

 

Termini presentació de sol·licituds: Del 22 d'abril al 23 de maig de 2022

 

Modalitat: En línia

 

Més informació

 

 

 

Online | Informe "Dona i Esport: gènere, desigualtats esportives i bones pràctiques per a la igualtat". 08/03/2021 (streaming)

Online | Informe "Dona i Esport: gènere, desigualtats esportives i bones pràctiques per a la igualtat". 08/03/2021 (streaming)

Cubierta de la publicación Informe "Mujer y deporte en la comunitat valenciana" que se presenta el 8 de marzo de 2021.

El projecte d'investigació de la Càtedra d'Estudis Esportius desenvolupat amb el objectiu d'analitzar el paper de l'esport com a mitjà per a millorar les condicions de vida de les dones i per al desenvolupament de la igualtat de gènere.

Podrem seguir en streaming el desenvolupament de l'acte amb la presència de la Secretària autonòmica de Cultura i Esport Raquel Tamarit Iranzo, el Director General d'Esport Josep Miquel Moya Torres i el Vicerector d'Alumnat, Cultura i Esport de la Universitat Politècnica de València Jose Luis Cueto Lominchar i la Cap del Servei d'Esports de la Universitat Politècnica de València Alicia López Yeste.

Dins també de la setmana de la dona a la UPV i enmarcada en les activitats de la Càtedra d'Estudis Esportius, tindrà lloc el 11 de març la xarrada "Per què continuar parlant de les desigualtats de les dones en l'esport?".