T'interessa

Organismes

Portals

Clubs d'Elit

Clubs d'Elit

AJUDES A CLUBS D'ELIT

La Llei de l'Esport de la Comunitat Valenciana estableix en un dels seus articles el suport de la Generalitat a l'esport d'elit, especialment al no professional. La Direcció General d'Esport realitza aquest tipus de suport al llarg dels últims anys, subvencionant als clubs d'elit d'esports no professionals de la Comunitat Valenciana, considerant necessari l'adopció de mesures que fomenten la participació dels clubs en competicions oficials de caràcter estatal o internacional.

Durant l'any 2022 s'han aprovat unixes noves bases reguladors per als subvencions destinades als clubs esportius i seccions esportives d'entitats sense ànim de lucre de la Comunitat Valenciana amb participació en competicions oficials internacionals i competicions de màxima categoria estatal d'esport no professional. 

Aquestes bases estableixen els condicions per a la subvenció de dos tipus de competició diferent: tipus b1), i tipus b2).

Competicions tipus b1)
En els competicions b1) s'haurà de participar amb equips de categoria absoluta o sènior durant la temporada esportiva que corresponga a l'any de la convocatòria, en competicions internacionals per clubs o en lligues estatals de màxima divisió, organitzades o reconegudes per la federació espanyola o internacional corresponent.

Els competicions de tipus b1) és detallen en els bases de la convocatòria (segona), i s'inclouen els esports col·lectius, i també els esports individuals que competisquen en competicions internacionals per clubs, o en Lligues estatals oficials de màxima divisió que és realitzen sistemàticament de lliga.

En aquest apartat de tipus b1), s'exclouen els lligues professionals de Futbol i Bàsquet.

Competicions tipus b2)
Regulades en els bases de la convocatòria (segona), en els competicions de tipus b2) s'haurà de participar en els Campionats d'Espanya de clubs de categoria absoluta de màxim nivell. Han d'haver obtingut en aquests campionats, durant l'any anterior al de la convocatòria, la classificació final un lloc de l'1 al 4, en modalitat olímpica o paralímpica, o de l'1 al 2 per a la resta de modalitats. Aquests campionats d'Espanya han de registrar en categoria absoluta i en divisions estatals un mínim de participació de huit equips i quatre comunitats autònoma.

L'obtenció de subvencions per competicions de l'apartat b.1 és prioritària i incompatible amb els quals s'estableixen en l'apartat b.2. La concessió de subvenció per l'apartat b.1 suposa la renúncia als quals sol·licite i puguen concedir-s'a la mateixa entitat dins de l'apartat b.2 esmentat.

Bases Reguladors per a la concessió de subvencions destinades als clubs esportius d'elit de la C.V. amb participació en competicions oficials internacionals o lligues de màxima categoria estatal d'esport no professional.

CONVOCATÒRIA I IMPRESOS (Presentació exclusivament telemàtica)

MODELS DE JUSTIFICACIÓ

ADJUDICACIÓ

APORTACIÓ DOCUMENTACIÓ a un expedient d'ajudes