T'interessa

Organismes

Portals

Activitats Nàutiques. Escoles de la Mar

Activitats Nàutiques. Escoles de la Mar

La Comunitat Valenciana es considera un dels destins més sol•licitats per a practicar esports nàutics, ja que disposa d'alguns dels millors camps de regates d'Europa. Prova d'això han sigut la celebració dels grans esdeveniments nàutics mundials de l'America's Cup a València en 2007 i 2010 i la seu permanent d'Alacant punt d'eixida de la Volvo Ocean Race. 

La població resident a la Comunitat Valenciana, així com els milers de turistes que ens visiten cada any, senten un interés cada vegada major per practicar les diferents disciplines nàutiques. Per això, la Generalitat,  desenvolupa les conegudes Escoles de la Mar de la Generalitat, que junt amb les escoles de vela privades homologades per la Federació de Vela de la Comunitat Valenciana conformen una xarxa d'escoles nàutiques única a Europa.

Si desitja conéixer tota la informació referent a estes escoles públiques, consulte l'enllaç escolesdelamar.gva.es. També disposa d'informació en la web de la Federació de Vela de la Comunitat Valenciana.

ESCOLES DE LA MAR DE LA GENERALITAT.

La Generalitat oferix activitats nàutiques de promoció i ensenyança per a xiquets, jóvens i adults de qualsevol edat des de la creació de l'Escola de la Mar de Benicàssim en 1985. La bona acollida que van tindre estes activitats esportives va donar lloc a què en els primers anys de la dècada dels noranta es construïren dos instal•lacions més, per una banda l'Escola de la Mar de Borriana, punt neuràlgic de l'actual xarxa d'Escoles de la Mar, i per una altra, la goleta Tirant Primer.

Es tracta d'una xarxa d'escoles dirigida a tots els públics, amb una flota diversa i adaptada a cada una de les edats, on s'utilitza el mateix mètode d'ensenyança en cadascuna de les escoles que la componen. El seu objectiu és iniciar, motivar i despertar en la població l'interés cap a la pràctica de les activitats nàutiques i posar a l'abast de tots els ciutadans l'oportunitat de gaudir, d'una forma més completa, una cosa tan nostra com és la mar.

Si desitja conéixer els detalls sobre les dates de realització, les bases de participació o la inscripció, faça clic en el següent enllaç per a accedir a la nostra pàgina web de les Escoles de la Mar de la Generalitat, escolesdelamar.gva.es.

Les Escoles de la Mar compten amb una carta de serveis que expressa el seu propòsit de facilitar el contacte i coneixement dels esports relacionats amb el mar als ciutadans, en el seu constant compromís d'oferir les màximes garanties de qualitat.

Com a instrument per a informar-se, conéixer i aprendre sobre el mar Mediterrani i les activitats nàutiques, la Generalitat ha editat la Guia Didàctica "El mar, la navegació i els esports nàutics", dissenyada específicament per a la introducció d'aquests continguts en el currículum educatiu des d'una perspectiva multidisciplinària, incloent una unitat didàctica centrada en l'exercici d'activitats nàutiques dins de la programació d'Educació Física en l'ESO.

Goleta Tirant I

El vaixell escola de la Generalitat denominat Tirant Primer, construït l'any 1992, és un veler aparellat de goleta, de 28 metres d'eslora, concebut i dissenyat per a l'ensenyament de la navegació a vela.

Memorial Juan Moreno

El Trofeu Memorial Juan Moreno es va crear l'any 2004 per la Generalitat, a través del Consell Valencià de l'Esport i de la Federació de Vela de la Comunitat Valenciana, en reconeixement als mèrits personals acumulats per D. Juan Moreno en la seua dilatada trajectòria esportiva. Es tracta d'un trofeu de caràcter autonòmic que premia els resultats obtinguts per les embarcacions participants en les quatre regates del Campionat d'Espanya de Creuers i Copa RN de la Comunitat Valenciana.

El trofeu es celebra normalment durant els mesos de juny i juliol i les regates puntuables són: Costa Azahar del RCN Castelló, Tabarca Alacant del RCR Alacant, SM la Reina del RCN València i la Diana d'Or del RCN Dénia. Quant als participants, puntuen les classes ORC 570, ORC 670, RN1, RN2 i RN3.

Más información en la Federació de Vela de la Comunitat Valenciana.