T'interessa

Organismes

Portals

"EN MOVIMENT" Programa de prescripció d'activitat i exercici físic orientat a la salut

"EN MOVIMENT" Programa de prescripció d'activitat i exercici físic orientat a la salut

El Mecanisme de Recuperació i Resiliència (MRR) posat en marxa per la Unió Europea per a fer front a la crisi derivada de la pandèmia del COVID-19, té la seua aplicació en l'Estat espanyol mitjançant el Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència del Govern d'Espanya, per a l'execució del MRR, i inclou entre els principals objectius dels fons destinats, el Component 26 denominat «Pla de foment del sector de l'esport».

En les corresponents Conferències Sectorials Sigut-CCAA s'han aprovat diversos acords en matèria d'esport per a l'execució del fons MRR. En estes conferències s'inclouen les fites d'execució i els criteris de repartiment dels fons en cada Comunitat Autònoma.

El projecte: C26 Foment del Sector de l'Esport C26.I01.P02: Digitalització de la prescripció de l'activitat i exercici físic va assignar a la Comunitat Valenciana un import de 643.501,50 euros, als quals es va afegir una aportació directa de la Generalitat dels seus pressupostos.

Per al seu compliment i continuïtat a la Comunitat Valenciana, es va instrumentar un Conveni de col·laboració entre la Generalitat, a través de les conselleries de Sanitat Universal i Salut Pública, i Educació, Cultura i Esport, i la Federació Valenciana de Municipis i Províncies, per a realitzar un programa de prescripció d'activitat i exercici físic orientat a la salut des d'Atenció Primària del Sistema Valencià de Salut en els municipis de la Comunitat Valenciana denominat «En moviment». (DOGV 9623 de 22/06/23).

I es va aprovar el Pla autonòmic de prescripció d'activitat i exercici físic orientat a la salut denominat «En moviment» per Resolució de 25 de maig de 2023, conjunta de la secretària autonòmica de Salut Pública i del Sistema Sanitari Públic i del secretari autonòmic de Cultura i Esport. (DOGV 9624 de 23/06/23).

Anualment es convoquen subvencions a entitats locals per a l'execució del programa de prescripció d'activitat i exercici físic orientat a la salut denominat «En moviment», per a aquelles entitats locals que s'adherisquen al conveni i que creen almenys una unitat d'activitat i exercici físic (UAEF) en cada municipi o mancomunitat de municipis, en el marc i en les condicions establides en el Pla autonòmic de prescripció d'activitat i exercici físic orientat a la salut denominat «En moviment».

ENLLAÇ A AJUDES “EN MOVIMENT”