Esport a l'Escola

Esport a l'Escola

ESPORT A L'ESCOLA (5e-6e Primària i 1r-2n ESO)

L'objectiu del programa Esport a l'Escola és fomentar la pràctica de l'activitat física i el coneixement i divulgació de modalitats esportives en l'àmbit escolar, a més de formar en hàbits saludables i educació en valors.

Es realitza en Centres Educatius Promotors de l'Activitat Física i l'Esport- CEPAFE i va dirigit a alumnes que cursen 5t o 6t d'Educació Primària, i 1r i 2n d' ESO.

Es va iniciar l'any 2016 i es desenvolupa a través d'una unitat didàctica que consta de sis sessions teoricopràctiques a desenvolupar en cada centre durant l'horari de classe d'educació física, on assisteix un tècnic titulat de la federació esportiva corresponent per a impartir-les en col·laboració i coordinació amb el professor d'educació física del centre. El material utilitzat es aportat per la federació corresponent.

Les 25 modalitats esportives que s'oferixen són: atletisme, bàdminton, beisbol i sofbol, colombicultura, esports de muntanys i escalada, escacs, esgrima, frontenis, gimnàstica, handbol, hoquei, judo, kàrate, orientació, pàdel, rem, rugbi, salvament i socorrisme, taekwondo, tenis taula, tir amb arc, triatló, vela, voleibol i esports adaptats.

El programa és gratuït per al centre CEPAFE i la Generalitat subvenciona a cada federació esportiva els gastos dels tècnics esportius i del material necessari.

 

ENLLAÇ AMB AJUDES A FEDERACIONS

El centre haurà de ser Centre Educatiu Promotor de l'Activitat Física i l'Esport- CEPAFE reconegut per la Generalitat i sol·licitar-ho a les federacions corresponents.

 

SOL·LICITUD ESPORT A L'ESCOLA DELS CENTRES CEPAFES A FEDERACIONS

 

ESPORT A L'ESCOLA +1H EF (3r-4t Primària)

El programa "Esport a l'Escola+1h EF" és un projecte que amplia Esport a l'Escola. Impulsat per la Fundació Trinidad Alfonso, en col·laboració amb la Conselleria d'Educació, Cultura i Esport, té com a objectiu l'incrementar la càrrega horària destinada a l'àrea d'educació física en educació primària.
 
El programa naix amb la missió d'augmentar la càrrega horaria destinada a l'àrea d'educació física en educació primària i impulsar la promoció de la pràctica de l'activitat física i de l'esport entre l'alumnat dels Centres Educatius Promotors de l'Activitat Física i l'Esport (CEPAFE).
 
Les Federacions esportives de la Comunitat Valenciana seran les encarregades de desenvolupar aquest projecte dirigit a tot l'alumnat de 3r i 4t d'educació primària. El programa constarà de 9 sessions de cada esport.
 
Serà requisit indispensable executar aquesta iniciativa dins del període lectiu de lliure disposició que pel Decret 88/2017 s'atorguen al centre, sense utilitzar cap de les 2 sessions corresponents a l'assignatura d'Educació Física ni a les extraescolars.
 
El centre que ja dispose de 3 sessions d'Educació Física, també podrà participar en el programa.
 
El centre haurà de ser Centre Educatiu Promotor de l'Activitat Física i l'Esport- CEPAFE reconegut per la Generalitat i tindre 3h d'EF i sol·licitar-ho a les federacions corresponents.