T'interessa

Organismes

Portals

Aula ciclista

Aula ciclista

AULA CICLISTA

La Generalitat, a través de la Vicepresidència Primera i Conselleria de Cultura i Esport, ha signat un conveni de col·laboració amb la Federació de Ciclisme de la Comunitat Valenciana, per al desenvolupament del programa «Aula ciclista»

El programa "Aula ciclista" és un projecte d'innovació educativa que té com a objectiu fomentar la pràctica de l'activitat física i el coneixement i divulgació del ciclisme en l'àmbit escolar, fomentar l'ús de la bicicleta com a model de mobilitat sostenible i formar en hàbits saludables i educació en valors.

Es realitza primerament en els Centres Educatius Promotors de l'Activitat Física i l'Esport-CEPAFE reconeguts, prioritzant-se l'existència d'un club ciclista local en el municipi, i va dirigit a alumnes que cursen 5é i 6é d'Educació Primària i 1r i 2n d'Educació Secundària Obligatòria.

L'activitat es desenvolupa, a més d'una sessió prèvia d'informació al professorat, mitjançant unitats didàctiques amb sessions teòricopràctiques, desenvolupades durant l'horari lectiu. Cada unitat didàctica consta de tres sessions. Una primera en què l'alumnat rep formació sobre vida saludable, seguretat viària, ús de la bicicleta i el ciclisme com a esport. Una segona sessió pràctica d'ús i familiarització amb la bicicleta. I una tercera recorrent un circuit urbà on l'alumnat s'enfronta a situacions quotidianes per a dominar la normativa viària i el maneig de la bicicleta. A més d'activitats formatives i transversals.

Mes informació en la web aulaciclista.fccv.es