EXPOSICIONS

EXPOSICIÓ: “600 ANYS. De l’Arxiu del Real a L’Arxiu del Regne de València. Del Mestre Racional a la Sindicatura de Comptes”

EXPOSICIÓ: “600 ANYS. De l’Arxiu del Real a L’Arxiu del Regne de València. Del Mestre Racional a la Sindicatura de Comptes”

Enguany se celebra el 600 aniversari de la reunió de les Corts de 1419, en les quals es van crear dues noves institucions en el Regne de València: l'Arxiu del Reial de València, tambe conegut com a Arxiu del Real, l'única institució de l'època foral que mai s'ha suprimit, i el Mestre Racional del Regne de València, una institució suprimida el 1707, que és l'antecedent de l'actual Sindicatura de Comptes, que va crear la Generalitat el 1985. Per això s'ha considerat molt important que en la commemoració participen les Corts Valencianes.

 

Fullet de l'exposició en PDF

 

Coordinació General: Corts Valencianes, Direcció General de Cultura i Patrimoni de la Conselleria d'Educació, Cultura i Esport y Sindicatura de Comptes

 

Coordinació: Arxiu del Regne de València

 

Col·laboren: Fundació Luís Giménez Lorente de la Universitat Politècnica de València i Ministerio de Cultura y Deporte

 

Entrada gratuïta. La visita ha de ser concertada prèviament al següent telèfon de contacte 963 876 100

 

Horari: Matins: dilluns i divendres de 12.00 a 14.00

Vesprades: dimarts i divendres de 18.00 a 20.00

 

Data: Del 12 de setembre al 13 de desembre de 2019

 

Lloc: Saló dels espills, seu de les Corts Valencianes (Plaça de Sant Llorenç, 4- 46003 València)

EXPOSICIÓ: "Imatges de la memòria democràtica: El còmic com a recurs didàctic".

EXPOSICIÓ: "Imatges de la memòria democràtica: El còmic com a recurs didàctic".

L'exposició esta conformada en primer lloc per una selecció de l'obra gràfica dels autors Sento Llobel "El doctor Uriel", Paco Roca "Els solcs de l'atzar", Antonio Altarriba "L'art de volar" i "L'ala trencada" i José Pablo García "La Guerra Civil Espanyola". En segon lloc per documents originals del AHPA, de manera que mostre dos plans: la realitat amb la documentació i la realitat gràfica amb la seua visió des del còmic. 

El AHPA exposa en aquesta ocasió originals de còmics d'època que formen part del seu fons per diferents donacions rebudes. Entre ells hi ha exemplars de TBO, Aventures i detectives, Bufallo Bill, El traïdor, Nick Carter, Sherlock Holmes, Gent menuda, Sitting Bull, Trampolí, Capità Tro o El guerrer de l'antifaç. Tots ells pertanyen al període comprés entre 1930-1960. Per a la postguerra s'exposaran a més les memòries d'activitats de campaments realitzats pels xiquets i xiquetes de la Secció Femenina i front de Joventuts, tots dos fons es troben depositats també en el AHPA. L'exposició va acompanyada d'un taller didàctic a realitzar pels centres escolars que la visiten. Al mateix temps s'han recreat en l'espai expositiu diversos escenaris com el que correspon a la  il·lustració de Paco Roca sobre l'entrada de "La Novena" a París.

Fullet de l'exposició en PDF.

Organitza: Arxiu Històric Provincial d'Alacant.

Colaboren: CEFIRE Específic d'Àmbit Humanístic Social GVA. Coordinadors: Jose Felipe Siguenza Tari i Rafael Alvarez Torregrosa.

Entrada lliure i gratuïta.

Horari: de dilluns a divendres de 9:00 a 14:00 h. i de 17:00 a 19:00 h.
Dissabtes, diumenges i festius de 10:00 a 13:00 h.

Data: d'octubre de 2018 a juny de 2019.

Lloc: Arxiu Històric Provincial d'Alacant.

EXPOSICIÓ: "Miguel Hernández en la cárcel de Alicante. Un intento de silenciar la palabra."

EXPOSICIÓ: "Miguel Hernández en la cárcel de Alicante. Un intento de silenciar la palabra."

L'exposició pretén arreplegar el relat del particular "viacrucis" de l'escriptor en els seus anys de presó, des dels dos consells de guerra a què va ser sotmés: el Consell de Guerra celebrat a Orihuela, Sumari 4487, i el Consell de Guerra, Sumaríssim d'Urgència núm. 21001 del Jutjat Militar de Madrid, passant pel seu trasllat a les diverses presons de la geografia espanyola: Huelva, Madrid, Palència i Ocaña.

Organitza:Arxiu Històric Provincial d'Alacant.

Col·laboren: Ministeri d'Educació, Cultura i Esport - Ajuntament d'Alacant

Entrada lliure i gratuïta.

Horari: del dilluns a divendres de 9:00 a 14:00 h i de 17:00 a 19:00 h.
Dissabtes, diumenges i festius de 10:00 a 13:00 h.

Data: d'octubre a desembre 2017.

Lloc: Arxiu Històric Provincial d'Alacant.